Hozzávalók:
20 dkg Barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg mandulaliszt
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
7 dl növényi tej
1 ek citromlé
Krém:
2,5 dl cukormentes növényi tejszín – felverhető
1 üv Nutriversum pisztáciavaj- KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kikeverjük.
Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
1-2 óra múlva tálalható.