Hozzávalók:
20 dkg Barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
kb. 4 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
1.
10 dkg növényi margarin – puha
ízlés szerint édesítő
kb. 20 g növényi tejszín
2.
10 dkg Holland kakaópor
kb. 1 dl növényi tejszín – cukormentes
ízlés szerint porédesítő
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon alaposan átgyúrjuk.
Kikeverjük az 1. tölteléket.
A tésztát kinyújtjuk, majd ezzel a krémmel megkenjük, majd összehajtogatjuk, és újra kinyújtjuk.
Majd a 2. tölteléket is kikeverjük, majd ezzel lekenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük.
Majd felvagdossuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tetejüket vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.