Hozzávalók:
Lapok:
30 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg margarin – puha
4 dkg édesítő (1:4)
3 g Mester család sütőpor
1 dl növényi tej
Csokis krém:
20 dkg Mester család csokoládés pudingpor
kb. 8 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
+ 6 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető
+ porédesítő
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ 15 dkg Mester diabetikus étbevonó – olvasztva
Elkészítés:
A lapok alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és két egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk őket egyforma méretre, majd sütőpapíros tepsin megsütjük kb. 10-15 perc alatt.
A csokis krémhez az alapanyagokat elkeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük.
A tejszínt kemény habbá verjük a porédesítővel ( ízlés szerinti ).
Ha megsültek és meghűltek a lapok, akkor egy alufóliára tesszük az egyik lapot, erre jön a csokis krém, majd a tejszín, végül a második lap.
A tetejét az olvasztott csokival zárjuk.
Csomagoljuk be az alufóliába ( a tetejét ne érje, mert akkor a csoki nem tud megdermedni ) majd másnap fogyasztható.