Hozzávalók:
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család lenmag
1 cs porélesztő
5 g Mester család zöldfűszermix
1-2 kk só
2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
6 dl víz
3 ek olaj
+ barna rizsliszt az átgyúráshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan kidolgozzuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kisodorjuk, két részbe hajtjuk, majd egymásba tekerjük.
Egy kenyérformát vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát.
Tetejét olajjal lekenjük vékonyan.
50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, ajd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
![377696345-168174939657986-9020873043342361878-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/377696345-168174939657986-9020873043342361878-n.jpg)
![377656149-1058159065549569-7189275716859116056-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/377656149-1058159065549569-7189275716859116056-n.jpg)
![377651698-1056485375256350-1355544465865883988-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/377651698-1056485375256350-1355544465865883988-n.jpg)
![377625391-590264753315022-8231119257436734556-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/377625391-590264753315022-8231119257436734556-n.jpg)
![377620327-319677070610913-768594980258511787-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/10/377620327-319677070610913-768594980258511787-n.jpg)