Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről

2023. november 3.|A Nagyvilág mentes ételei|

Ajánlott bejegyzések

Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Mochi ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
  • Vöröslencse snack ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
  • Spenótos – gombás spagetti ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Sós hamis túrós párna ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Rizslapos bundás alma ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

Ha szereted a tiramusut, akkor ezt szerintem minde Ha szereted a tiramusut, akkor ezt szerintem mindenképp próbáld ki! Kell egy éjjelt állni hagyni, viszont megéri. Annyira puha, annyira krémes!!! Én imádom - szóval csak úgy mondom :D Nem nagy ördöngősség az egész... Egy jó piskóta, egy szuper krém, egy kis ez - az... És tádám... Kész is van!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg  barna rizsliszt 

10 dkg  köles liszt

10 dg  tápióka keményítő 

2 dkg Útifűmaghéj

0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény 

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek almaecet

Krém:

4 cs vaníliás pudingpor 

5 dl rizs/kókusz/mandulaital

5 dl növényi tejszín

25 dkg Növényi Mascarpone

6 dkg édesítő (1:4) - de kóstoljuk meg, hogy elég édes e

+ 1,5 - 2 dl koffeinmentes kávé

+ holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

A pudingokat kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel/kókusztejjel...., majd sűrűre főzzük.

A tejszínt felverjük.

Majd a puding felét kiszedjük és kikeverjük a mascarponéval, a másik felét a habbal összedolgozzuk.

A piskótát kettévágjuk, majd az alsó lapját kávéval meglocsoljuk, majd jön a habos krém fele, majd mascarponés, majd a piskóta másik fele, arra is kávé..és a krém.

Majd kakaóval megszórjuk és hagyjuk állni egy éjjelt!
#tiramisu #vegán #gluténmentes #recipe #monakonyhaja
Rizslapos szurkolók most figyeljetek :D <3 :D Meg Rizslapos szurkolók most figyeljetek :D <3 :D Megint egy bitang jó kis rizslapos cuccot hoztam nektek. Most édes köles és áfonya ment bele. Itt igazából a formázás az, ami másabb. Háromszög alakra hajtogattam, a töltelék nem folyt ki egyáltalán belőle. 
És mielőtt jönne a kérdés, felvettem videóra, és feltettem a blogra, hogyan készítettem a hajtogatást!
Érdemes kipróbálni... Nekem a következő ilyen verzió ( hogy háromszög alakba van ) az zöldségekkel fog készülni.
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
8 db rizslap
7,5 dkg csicseriborsó liszt
ízlés szerint édesítő
kb 1 - 1,2 dl víz
30 dkg főtt köles - édesítve ( ez 10 dkg köles 3 dl növényi italban megfőzve )
10 dkg áfonya
Elkészítés:
Egy rizslapot vízbe mártunk, majd szilikon lapra tesszük.
Két oldalát behajtjuk, majd a kölesből és az áfonyából az egyik oldalára teszünk.
Majd a töltelékes részt átlósan behajtjuk, majd ezt is, egészen addig míg egy háromszög alakü formát kapunk.
Majd a csicseriborsó lisztet édesítővel és vízzel kikeverjük, belemártjuk a háromszögeket, sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal lefújjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Az összes alapanyagot a @kifli_szupermarket áruházból be tudod szerezni, MONA2500 kuponkóddal kedvezményt is kapsz!

#szponzorálttartalom 
#ricepaper  #rizspapír #vegán #monakonyhaja #
Ha egy jó kis habos sütire vágysz, akkor ezt ne Ha egy jó kis habos sütire vágysz, akkor ezt ne hagyd ki!!! A mi családunk nagyon szereti a krémes finomságokat! Ha a meggy nem menő nálad, akkor nyugodtan cseréld le másmilyen gyümölcsre!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Piskóta:
Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
kb. 5 dl víz
2 ek citromlé
+ 1,5 ek holland kakaópor
+ víz
Krém:
3 dl növényi tejszín - cukormentes, felverhető
20 dkg főtt köles
ízlés szerint édesítő
5 dkg margarin
1 cs vaníliás pudingpor
+ meggy
+ 15 dkg olvasztott csokoládé - gluténmentes, cukormentes, vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük ( kivétel a kakaópor ), hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza egyik felét, majd a másikba belekeverjük a kakaóport és némi vizet, jól kikeverjük, ráöntjük a massza tetejére, elegyengetjük.
Tetejét megszórjuk meggyel, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot beletesszük és jól kikeverjük robotgéppel.
A megsült és kihűlt meggyes piskóta tetejére tesszük, majd erre az olvasztott csokit.
Egy éjjelt hagyjuk állni a hűvös helyen, majd fogyasztható.
#gluténmentes #sütemény #meggy #vegán #monakonyhaja
Egy egyszerű sütemény is lehet nagyon finom! Ug Egy egyszerű sütemény is lehet nagyon finom! Ugye sokszor mondom nektek, hogy pár alapanyagból is bomba cuccot lehet készíteni. Egy kakaós piskóta, egy kis eper, egy kis mascarponés ( növényi ) krém, és máris kész van egy ultra brutál finom sütemény. Az alap barna rizsliszt, lenmagliszt... A krém pedig mascarpone ( növényi ) porédesítő és margarin ( bele lehet kötni, nagyon nem érdekel :D ) keveréke!
A lényeg .... próbáld ki, mert nem fogod megbánni!
Glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, lisztkeverékmentes, vegán!
A Lenmagliszt pedig a Grapolától - MONAKONYHAJA a kuponkód, csak szólok :D
Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg @grapoila lenmagliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

3 dkg holland kakaópor

5 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

3,25 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

20 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint porédesítő

5 dkg margarin

1 kk vanília aroma

+ 20 dkg eper - nekem fagyasztott volt + édesítő + kb. 1 ek útifűmaghéj

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól kikeverjük, majd egy 21x21 . es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük és 180 fokos kb. 35 perc alatt megsütjük.

Az epret kiolvasztjuk, majd ízlés szerint édesítőt keverünk hozzá, majd pedig az útifűmaghéjat.

A krémhez a mascarponét, margarint porédesítőt, vanília aromát egy tálba tesszük és kézi robotgéppel kikeverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.

A krém háromnegyed részével megkenjük, erre jön az epres keverék, majd rátesszük a piskóta tetejét, és a maradék krémmel bevonjuk.
#szponzorálttartalom #eper #mascarpone #sütemény #gluténmentes
Lapkalácsot már többször készítettem, egyéb Lapkalácsot már többször készítettem, egyébként szerintem nagyon egyszerű. A lényege az, hogy a tésztából lapokat vágsz, majd ezeket egymásra teszed, majd úgy megy a formába bele.  Egyéként már kenyeret is készítettem így, szerintem nagyon finom. Ez a kalács most almás - fahéjas verzió. Jó jó, kicsit több a meló vele, de szerintem megéri. Próbáljátok ki, ha egy kicsit különlegesebbre vágytok!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
8,5 dkg tápióka keményítő
9,5 dkg köles liszt
4,5 dkg útifűmaghéj
1 kk citromlé
6 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dkg margarin
2,2 dl víz
40 dkg alma
+ fahéj elkeverve édesítővel
+ margarin - a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az almát,összedolgozzuk, majd a margarinnal is és végül a vízzelés a citromlével.
Barna rizsliszteslapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát és kockákra vágjuk( nekem 13 nagyobb lett ).
A lapokat megkenjük margarinnal, majd jól megforgatjuk fahéjas édesítőben.
Egymásra tesszük őket, középen elkvágjuk.
Majd a két adag tésztát beletesszük egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába.
Tetejét lekenjük margarinnal, megszórjuk még fahéjjal.
Majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
#alma #apple #cinamon #fahéj #kalács
Ha hétvégére vendégeket vársz - vártok, akko Ha hétvégére vendégeket vársz - vártok, akkor szerintem ezzel a túró rudi feelinget adó tortával nem fogsz mellé lőni! Természetesen nem túró van benne, hanem köles - azzal készült a kamu túrós krém. Ez is amolyan retró receptem :D De ne menjenek a régi finomságok feledésbe, hiszen emlékszem, mennyire szerettem ezeket is.
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

5 dkg  barna rizsliszt 

4 dkg  köles liszt

2 dkg tápióka keményítő

0,5 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény

2 dkg holland kakaópor

1 cs sütőpor

3 ek édesítő (1:4)

1,5 dl kókusztej

2 ek citromlé

"Túró krém"

20 dkg főtt köles

2 ek citromlé

2 ek édesítő (1:4)

1 dl növényi tejszín

1 cs vaníliás pudingpor

kb. 2 ek útifűmaghéj

Tetejére:

Olvasztott mentes csokoládé (lehet házilag is készíteni - kókuszolaj, kakaópor,édesítő,kókuszkrém keverékéből).

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Sütőpapírral bélelt 18 cm - es tortaformába tesszük és kb 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

A krém hozzávalóit kikeverjük, majd rátesszük a megsült, kihűlt tortalapra, majd olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk egy éjjelt a hűtőben, hogy jól összeálljon.
#sütemény #túrórudi #vegán #gluténmentes #köles
Instagram post 17856644955460442 Instagram post 17856644955460442
Ha már sütőtök szezon, akkor jöjjön egy jó Ha már sütőtök szezon, akkor jöjjön egy jó kis gombóc recept. Pár összetevős az egész, ha van sült sütőtököd, akkor az összeállítás kb. 10-15 perc. Ha nem szereted a mákot, akkor forgasd dióba, vagy mentes zsemlemorzsába. Én barackkal töltöttem meg, és szerintem annyira jól passzolt hozzá. Próbáljátok ki, mert megéri <3
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

25 dkg sült sütőtök

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

ízlés szerint édesítő

+ barack

+ édesített mák

Elkészítés:

A sütőtököt villával összenyomkodjuk.

Az összes alapanyagot egy tála tesszük és jó alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk kb 15-20 percet állni.

A barackot kockákra vágjuk.

A masszát kb. 8 részre osztjuk.

Tenyerünkkel kilapítjuk.

Mindegyiket megtöltjük barackkal, golyókat formázunk belőlük.

Forró, lobogó vízben kifőzzük.

Édesített mákkal tálaljuk.
#pumpkin #pumpkinseason #sütőtök #barack #mák
Gyerekek! Nekem ez a rizspapír nagyon bejön :D D Gyerekek! Nekem ez a rizspapír nagyon bejön :D De komolyan.... Most ismét sós verziót hoztam, és amúgy szerintem még útravalónak is tökéletes! Na szóval.... Ebbe most borsófehérje granulátum került, meg zöldségek, sóztam, fűszereztem stb... ahogy kell :D Most nem kapott csicseris "köntöst", csak simán ment a tepsibe, némi olajjal lekentem ( már várom, hogy valaki ebbe kössön bele :D ), majd kapott szezámmagot a tetejére. Úristen de finom lett!!! De szerintem ti is látjátok mennyire rávagyok tapadva a rizslapra :D 
Amúgy a @kifli_szupermarket  oldaláról rendeltem - MONA2500 kuponkóddal spórolhatsz ;) Csak szólok !!! Regisztrálj be, használd a kódot... azt ennyike :D
Szokás szerint:
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, szójamentes, vegán!!!!
Hozzávalók ( 3 db - hoz ):

9 db rízslap

6 dkg borsófehérje granulátum + 1,5 dl víz

20 dkg vegyes zöldségkeverék

ízlés szerint:

só

pirospaprika

zöldfűszerek

gluténmentes sörélesztőpehely

mentes majonéz

+ olaj 

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A borsófehérje granulátumot egy tálba tesszük és forró vízzelleöntjük ( 1,5 dl ), hagyjuk, hogy megszívja magát.

A zöldségkeveréket kiolvasztjuk.

Majd ha a borsófehérje megszívta magát, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket, sörélesztőpelyhet, majonézt, alaposan kikeverjük.

Foguk 3 rizslapot, majd egyesével vízbe mártjuk, majd egy szilikon lapra helyezzük egymás mellé úgy, hogy széleik egymásba érjenek.

Megtöltjük a zöldséges granulátummal, két oldalsó szélét ráhajtjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük.

Majd még két ilyet készítünk.

Majd olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

#szponzorálttartalom #ricepaper #ricepaperroll #vegán #glutenfree
Amikor van egy tuti jó piskóta recepted, meg van Amikor van egy tuti jó piskóta recepted, meg van egy tuti jó csokikrémed, akkor ezt a kettőt igen érdemes párosítani :D Egyszerű, de nagyszerű csokis piskóta, amit tényleg vétek kihagyni, mert nagyon finom!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
30 dkg Mester család süteményliszt
10 dkg Mester család kalács liszt
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
3,7 dl növényi ital
Krém:
25 dkg növényi margarin
15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva
ízlés szerint porédesítő
15 dkg Mester család holland kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi italt, alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).
A krém alapanyagait egy tálban jól kikeverjük.
Ha megsült, és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd hagyjuk hűvös helyen, hogy jól összeálljon.
#recipe #sütemény #glutenfree #vegán #chocolate
A sütőtök már kapható :D Elkezdődött a szez A sütőtök már kapható :D Elkezdődött a szezonja... Nálam ma töb ilyen finomság is készült. Az egyik ez az almás - tökös sütemény. Nagyon puha, nem száraz, de szerintem ez az állagán is látható. Arany lenmaglisztet használtam hozzá ( https://grapoilashop.hu/ - innen szerzem be, MONAKONYHAJA a kuponkódom - csak szólok :D ). A tetején pedig növényi mascarpone van porédesítővel kikeverve ( jaj de mindjárt meglincselnek az édesítő miatt :D )... Nagyon finom lett!!!! Tényleg próbáljátok ki!! Sütőtök - alma és némi fahéj :P 
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

20 dkg alma

20 dkg sült sütőtök

4 dkg édesítő (1:4)

1 kk fahéj

4,5 dkg @grapoila Arany lenmagliszt

12,5 dkg barna rizsliszt

6 g bamuszrost

1,75 dl víz

7 g sütőpor

Tetejére:

10 dkg növényi mascarpone és porédesítő kikeverve

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, lereszeljük.

A sütőtököt villával összenyomkodjuk.

A lereszelt almához adjuk, összekeverjük.

Majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt 21x24 - es formába egyengetjük.

180 fokos sütően kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tetejére porédesítővel kikevert növényi mascarponét kenünk.
#szponzorálttartalom #sütőtök #pumpkinseason #apple #recipe
Hát.... Nem tudom, hogy ilyenkor mit érez Anya ! Hát.... Nem tudom, hogy ilyenkor mit érez Anya ! 😁

#dauchshund #puppylove #puppydog #loveyou #dog
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (4)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (10)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (5)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (174)
  • Lisztkeverékmentes receptek (223)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (434)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rizslapos receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 286)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „Magyarország mentes ételei” című könyv!

Go to Top