Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről

A Cikket megtaláljátok itt – KATT IDE

2023. november 15.|A Nagyvilág mentes ételei, Média - Megjelenések|

Ajánlott bejegyzések

Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Lenmaglisztes hamburger zsemle ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Rizslapos tölcsérke ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Őszibarack krémleves ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
  • Almás pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)
  • Barackos kevert ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

Köleskrémes sütemény, amiben most citrom ízes Köleskrémes sütemény, amiben most citrom ízesítést kapott a krém. Pofon egyszerűen elkészíthető finomság, hisz kell egy jó nagy piskóta, felteker, megvár míg meghül, aztán tölt :D Na ugye milyen egyszerű??? Nagyon egyserűen és gyorsan elkészíthető, aztán ugyanolyan gyorsan el is tud ám fogyni!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

4,6 dl víz

1,5 ek holland kakaópor

6 g sütőpor

2 ek citromlé

Krém:

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

10 dkg barna rizsliszt

1 ek vanília aroma

3,8 dl növényi tej

0,2 dl citromlé

ízlés szerint édesítő

20 dkg főtt köles

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy tepsit ( gáz tepsi méretű ) sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát ráöntjük, elegyengetjük. 180 fokos sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez a pudingport, barna rizslisztet, édesítőt, növényi tejet, citromlevet, édesítőt egy lábasba tesszük, kikeverjük és sűrűre főzzük, majd robotgéppel belekeverjük a kölest.

Ha megsült a piskóta, akkor konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Majd ha kihűlt, akkor kitekerjük, megtöltjük a krémmel, majd feltekerjük és a külsejére is kenünk a krémből.

Hagyjuk pár órát, hogy összeálljon.

#köles #sütemény #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #recept #tejmentes #tojásmentes #diet #diéta #allergenfree
Ha a kakaós csigát egy kicsit felszeretnéd turb Ha a kakaós csigát egy kicsit felszeretnéd turbózni, tegyél hozzá kókuszreszeléket - máris kicsit bounty feelingje lesz :D Imádtam ezt a csiga sütimet, főleg, hogy simán lehet magunkkal is vinni. Na meg.. Ne felejtsük el ( khm.. khm... ) hamarosan kezdődik a suli, és oda is simán tudja a gyerkőc magával vinni!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, élesztő, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

25 dkg Barna rizsliszt

12 dkg tápióka keményítő

25 dkg köles liszt

4,5 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

3,8 dl víz

8,5 dkg puha margarin

4 dkg édesítő ( 1:4)

2 ek citromlé

+ margarin a kenéshez

+ holland kakaópor

+ kókuszreszelék

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet.

5 percet pihentetjük.

Majd baran rizslisztes lapon átdolgozzuk, három egyforma részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, egyformák legyenek.

Mindegyiket vékonyan lekenjük margarinnal.

Az egyik lapot megszórjuk kakaóporral és édesítővel, ráteszünk egy lapot, ezt megszórjuk kókuszreszelékkel és édesítővel, majd a harmadik lapot rátesszük, erre pedig jün kakaópor, kókuszreszelék és édesítő. 

Feltekerjük, majd felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat. Vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

#kakaóscsiga #kókusz #vegán #gluténmentes #monakonyhaja  #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #irdiéta #diet #food #recept #sütemény #breakfast #reggeli
Most a nyáron azért nem vittem túlzásba a hamb Most a nyáron azért nem vittem túlzásba a hambi zsemle sütést, úgyhogy már itt volt az ideje. Tudjátok mit tettem bele? Arany lenmaglisztet, bizony... Annyira puha finom lett, látni kellett volna ahogy tolom az arcba :D Persze jól megpakoltam, én úgy szeretem, meg hát... így az igazi - nekem. Az arany lenmaglisztet a @grapoila - tól rendeltem ( https://grapoilashop.hu/ ) - tudjátok, ahonnan a diólisztet is szoktam :D Amúgy.. ha használjátok a kupnkódom - MONAKONYHAJA - akkor kedvezményt is kaptok!
A zsemlét meg mindenképp próbáljátok ki, mert brutál finom <3
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

5 dkg Grapoila Arany lenmagliszt

só

7 g porélesztő

6,5 dkg margarin

2,8 dl víz

1 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd bele dolgozzuk a margarint, majd a vizet. Jól összedolgozzuk, majd belegyúrjuk az olajat.

Meleg helyen egy órát pihentetjük a tésztát.

Majd három egyforma részre osztjuk, és zsemléket formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

#szponzorálttartalom #hamburger #zsemle #gluténmentes #monakonyhaja 
#vegan #streetfood #hambi #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szojamentes #summer #augusztus
Kiváncsi leszek, ezt mennyire fogjátok szeretni Kiváncsi leszek, ezt mennyire fogjátok szeretni :D <3 Na mi van a fotón?? Miből készülhetett?? RIZSLAP!!! Bizony, újabb rizslapos recept. Ropogós kis tölcsérke.. Mert ezt is el lehet belőle készíteni ( és amikor ezt megsütöttem, már újabb recept szülsetett meg a fejemben :D )! Amúgy a szokásos módon készült, viszont a sajtos roló készítőm előkerült :D Az a titka neki ;) Az, hogy mivel töltöd meg.. egy kis mentes fagyi, vagy felvert növényi tejszín... vagy édes növényi tejföl, vagy mascarponés krém... már csak rád van bízva!!! A liofilizált gyümi, na az meg nagyon feldobja!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

6 db rizslap

10 dkg csicseriborsó liszt

1,5 dl víz

1 dkg édesítő (1:4)

Töltelék:

ízlés szerinti

például felvert növényi tejszín, mentes fagylalt

+ liofilizált gyümölcs

Elkészítés:

Készíts elő 6 db rizslapot.

A csicseriborsó lisztet keverd ki a vízzel és édesítővel.

6 db roló készítő formát ( olyan, amivel sajtos rolót lehet készíteni ), sütőpapírral tekerjük körbe ( szilikonost használj !!! ).

Fogj egy rizslapot és mártsd bele a csicseris keverékbe, majd tedd szilikon lapra, hagyd amíg kissé megpuhul, majd hatsd össze, mártsd újra a csicseris keverékbe, majd vissza a szilikon lapra.

Ha már puha, akkor egyik szélére tedd a roló készítőt, majd tekerd fel.

Tedd sütőpapíros tepsire.

És így, amíg mind a hattal készen nem leszel.

Majd vékonyan olajozd ( olayspray ).

190 fokos sütőben kb. 12 - 13 perc alatt süsd meg.

Majd ha kissé meghűlt, akkor vedd le a formákről őket és töltsd meg.
#ricepaper #rizspapír #vegán #gluténmentes #monakonyhaja
Újabb gyümölcsleves, ezúttal őszibarackból. Újabb gyümölcsleves, ezúttal őszibarackból. Nehét megmondanom, hogy melyiket szerettem a legjobban a nyári szezonban, azokból amiket készítettem... Mert mindig az aktuális lett a kedvenc :D Én most hagytam benne barack darabokat, de kellően krémes, finom lett! Még azért tart a nagy meleg ( bár van amikor hirtelen elborul az idő ), de simán belefér még.... Nálam még tuti fog készűlni!!! :D <3
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:
50 dkg őszibarack ( nekem konzerv volt )
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
1 cs vaníliás pudingpor
2 dl növényi tejszín
7 dl növényi ital ( rizs, kókusz )
Elkészítés:
A barack befőttet feltesszük 6 dl növényi itallal és édesítővel főzni.
Mikor felforrt, akkor btmixerrel pépesítjük.
A pudingport kikeverjük a maradék növényi itallal, vanília aromával és növényi tejszínnel.
Kimerünk a meleg barackos péppből hozzá, összekeverjük, majd visszaöntjük a lábasba és besűrítjük.
Jó hidegen tálaljuk.
#barack #krémleves #vegán #gluténmentes #monakonyhaja
Nálam a dió mindent visz - ugye. Ez a diós kré Nálam a dió mindent visz - ugye. Ez a diós krémes sütemény nálunk anno akkora kedvenc volt, hogy azóta többször is elkészítettem. Volt úgy egyébként, hogy a diós krémbe még tettem reszelt almát, vagy volt, hogy nem diós, hanem mákos krém került bele. Szóval ezt is lehet variálni, kicsit megturbózni!
Glutén, tej,tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg darált dió

1 cs sütőpor

3,2 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

7 dl növényi tejszín - felverhető - cukormentes

25 dkg növényi mascarpone

20 dkg darált dió

ízlés szerint porédesítő

+ 15 dkg gluténmentes,cukormentes, vegán csokoládé olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és alaposan kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt formába tesszük (18x18 - as ), elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beletesszük a többi alapanyagot és a kézi robotgéppel tovább verjük, míg egynemű nem lesz.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.

Az alsó részt visszatesszük a formába, erre jün a krém kétharmada, majd a piskóta teteje, erre a maradék krém, majd az olvasztott csokoládé.

Hüvös helyen hagyjuk 6-7 órát, míg jól összeáll.

#diós #sütemény #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #glutenfree #vegan #sugarfree #irdiet #dietfood #food #cakes
Na jól van, hát nem sajnáltam az almát ebből Na jól van, hát nem sajnáltam az almát ebből a pitéből, az biztos :D Mert ugye.. legalábbis nekem, akkor jó egy pite, ha tele van töltelékkel. És ez tuti nem volt száraz. Barna rizsliszt és dió liszt volt az alap a tésztámhoz ( amúgy ez a dióliszt szerintem brutál jó, de már mondatam nektek ). Nagyon jó kis állaga lett neki, amúgy a nyújtással nem sokat bajlódtam, mert egész egyszerűen az alja részt belenyomkodtam a formába.. Azt csókolom :D Próbáljátok ki, mert nagyon finom lett.
A diólisztet pedig a @grapoila - tól betudjátok szerezni ( https://grapoilashop.hu/ ), használjátok a kuponkódom ( MONAKONYHAJA ), mert kedvezményt kaptok a vásárlásnál !!
Hozzávalók:
7,5 dkg Grapoila dióliszt
17,5 dkg barna rizsliszt
10 dkg margarin
1,5 dl növényi tejföl
4 dkg édesítő ( 1:4 )
Töltelék:
1 kg alma
ízlés szerint édesítő (1:4 )
ízlés szerint fahéj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ gluténmentes kenyérmorzsa a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt és margarint.
30 percre tegyük a hütőbe.
Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.
Ízlés szerint édesítjük, fahájjal ízesítjük.
A tésztát barna rizslisztes lapon dolgozzuk át, majd osszuk két részre.
Az egyik részt nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt 20x24 - es formába.
Szórjuk meg a kenyérmorzsával.
Az almát nyomkodjuk ki, majd oszlassuk el a tésztán.
A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd csíkozzuk, és ezzel díszítjük a pite tetejét.
Olajjal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük meg.
#szponzorálttartalom #almáspite #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #tejmentes #cukormentes #pite #barnarizsliszt #augusztus #tojasmentes
Van az amikor kevés az időd, vagy éppen nincs úgy kedved sütni ( mondjuk nekem ilyen nem szokott lenni :D ), de mégis ennél valami finomságot. Na ez pont erre tökéletes. Volt még egy kis ez - az itthon, így jött össze ez a barackos - kókuszos sütemény. Nagyon finom puha piskótás lett, próbáljátok ki ti is.
Glutén, tej,tojás, cukor,szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

15 dkg Barna rizsliszt

10 dkg Köles liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg kókuszreszelék

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3 dl víz

1 kk citromlé

Tetejére:

20 dkg barack befőtt - cukormentes, gluténmentes, vegán

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy 21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába tesszük a masszát.

A barackot apróra vágjuk, megszórjuk a tésztát vele, picit bele is lehet nyomkodni.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
#sütemény #recept #barack #kókusz #monakonyhaja 
#glutenfree #vegan #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szojamentes #lisztkeverékmentes
A sorbetnál egyszerűbben elkészíthető "fagyi" A sorbetnál egyszerűbben elkészíthető "fagyi" szerintem nincs. De ne nevezzem fagyinak, mert nem az,hanem sorbet ( a kötekedők kedvéért írom direkt ki! ). Én most egy banános epres verziót készítettem, de azért annyi különbséggel, hogy míg az eredeti sorbet vízzel készül - elvileg, én növényi tejszínt tettem bele, pontosabban rizskrémet. Fagyott eprem volt, és már jó ideje egy adag fagyott banánom is - mert már tervbe volt véve ez, így igazából csak kikaptam őket a fagyóból, bele a turmixba ( nagyon fontos, hogy nagyon - nagyon erős működésű legyen ), aztán adtam neki. Utána már ehettem is, de aki akarja, vissza is teheti, hogy jobban megdermedjen.
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Hozzávalók:

2 db nagyobb érett banán

15 dkg eper - fagyasztott

1 dl növényi tejszín ( rízs alapút használtam )

Elkészítés:

A banánt vágjuk darabokra, majd fagyasszuk le.

Ha megfagyott, akkor az eperrel és a növényi tejszínnel együtt tegyük egy turmixgépbe ( jó erős legyen, vagy aprítóba ).

Alaposan dolgozzuk össze, hogy a gép egyneművé "kavarja".

Majd fogyasztható.
#icecream #sorbet #monakonyhaja #vegán #gluténmentes #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #summer #augusztus #fruit #eper #banana
Egy hónapja! Emlékszem mennyire vártuk Annáva Egy hónapja! 
Emlékszem mennyire vártuk Annával. És az élmény leírhatatlan ♥️♥️♥️♥️

@annaszalaikiss
@realstraykids
@straykids_official_jp
@jypstraykids

#straykids #straykids #stay #frankfurt #concert
Rengeteg új recept van még a tarsolyomban, de cs Rengeteg új recept van még a tarsolyomban, de csemegézek nektek a régebbiekből is, hiszen sok olyan volt, amit kimondottan nagyon szerettetek. Ez a kevert köleses - kókuszos finomság is meggyel a tetején is nagy favorit volt nálatok. Alapvetően főtt köles, kókuszreszelék, barna rizsliszt, tápióka keményítő az alapja. Egy nagyon egyszerű finomség, ami meggyel a tetején csúcs szuper ( egyébként én már málnával is elkészítettem, na azzal is bitang jó lett ).
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Hozzávalók:

40 dkg fött köles

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

10 dkg kókuszreszelék

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl növényi tej

2 ek citromlé

Tetejére:

20 dkg meggy pépesítve 

kb. 0,5 dl növényi tejszín

1-2 kk útifűmaghéj őrlemény

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük  és alaposan kikeverjük.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A pépesített meggyet, növényi tejszínt és útifűmaghéjat kikeverjük ( kenhető legyen ), majd a még forró sütemény tetejére kenjük.

Így hagyjuk, hogy kihűljön, majd fogyasztható!

#vegán #gluténmentes #sütemény #monakonyhaja #recept #tejmentes #tojásmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes
Tavalyi egyik nagy kedvenc volt ez a kifli. Többe Tavalyi egyik nagy kedvenc volt ez a kifli. Többen is elkészítettétek, így gondoltam megosztom ismét.  A barna rizsliszt mellé lenmagliszt került ( és akkor meg is ragadom a szót, hogy érdemes a Grapoillától rendelnetek, hiszen a kuponkódommal kedvezményt is kaptok rá!!! https://grapoilashop.hu/ ). Nagyon finom, ropogós a külseje, pihe - puha a belseje! Ha szeretitek az ilyen típusú pékárut, akkor érdemes megsütni!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverék, élesztőmentes, lassú felszívódású, vegán! És ennyi mentesség mellett is brutál finom ;) <3
Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmag
15 dkg tápióka keményítő
4,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
2-3 k só
6,25 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk kör alakba és négy egyenlő részre vágjuk.
Mindegyiket a szélesebb részétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.
#szponzorálttartalom #vegán #gluténmentes #kifli #monakonyhaja 
#lenmagliszt #lenmag #grapoila #reggeli #breakfast #tejmentes #tojasmentes #lassufelszivodasu
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (4)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (10)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (5)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (175)
  • Lisztkeverékmentes receptek (194)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (433)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 254)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „A mindennapok mentes ételei” című könyv!

Go to Top