Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kelt tészta liszt
1 dkg gluténmentes sürélesztőpehely
30 dkg főtt áttört burgonya
só
1 cs porélesztő
5,2 dl víz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a burgonyát, majd a vizet hozzáadjuk és jó alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd 6-8 részre osztjuk ( attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb lángost szeretnénk).
Tenyerünkkel kilapítunk egyet, majd forró olajban kisütjük, majd így tovább, amíg az összeset meg nem sütjük.
![ff1c5baa-be2b-423a-ba39-4bf4d9540fa7](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/ff1c5baa-be2b-423a-ba39-4bf4d9540fa7.jpg)
![ee8ed4cd-b311-4f38-80e4-b88cf40d5009](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/ee8ed4cd-b311-4f38-80e4-b88cf40d5009.jpg)
![d29d32f0-5644-4800-9cb2-de44eb4351c7](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/d29d32f0-5644-4800-9cb2-de44eb4351c7.jpg)
![71ee8c45-d5c2-4f8b-abfa-4b33207d268a](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/71ee8c45-d5c2-4f8b-abfa-4b33207d268a.jpg)
![6cafa207-9d7a-444a-a6e9-a9a99647239b](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/6cafa207-9d7a-444a-a6e9-a9a99647239b.jpg)