Hozzávalók:
45 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg sült sütőtök – pürésítve
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
10 dkg barna rizsliszt
1 cs porélesztő
3 kk só
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőtököt, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk.
Hozzáadjuk az olajat, majd addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
A tésztát barna rizslisztes lapra tesszük, megformázzuk.
Egy tortaformát ( 22 cm – es ) kiolajozunk vékonyan, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Beletesszük a tésztát, majd a tetejét olajjal vékonyan lekenjük és bevagdossuk.
50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeit megtalálod itt – KATT IDE