Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg Metser család kelt tészta liszt
35 dkg főtt áttört burgonya
5 dkg margarin
1 cs porélesztő
2 kk só
4,2 dl víz
Töltelék:
20 dkg csicseriborsó liszt
3 dkg fekete só
5 dkg gluténmentes söréelesztőpehely
2 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a buronyát és a margarint, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
A tültelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.
Feltekerjük, majd felvagdossuk.
Sütőpapírralbélelt tepsire tesszük őket ( óvatosan, mert a tészta lágy!! ).
Tetejüket kenjük meg olajjal vékonyan.
Majd 50 fokos sütőben kelesszük kb. 45 percet, majd 180 fokon süssük meg kb. 30 – 35 perc alatt.
![2a04291a-5000-442b-8626-1be31deaa59f](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/2a04291a-5000-442b-8626-1be31deaa59f.jpg)
![49b5eeb7-d5f3-44b3-a4dd-fed8f626b52e](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/49b5eeb7-d5f3-44b3-a4dd-fed8f626b52e.jpg)
![7604e8e9-11ea-475d-a713-d7a5c42029a4](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/7604e8e9-11ea-475d-a713-d7a5c42029a4.jpg)
![8795857d-6f59-4329-ba02-a1b232b9f5fb](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/8795857d-6f59-4329-ba02-a1b232b9f5fb.jpg)
![db9f3512-7563-4fd8-a070-97ea2f2df1d5](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/db9f3512-7563-4fd8-a070-97ea2f2df1d5.jpg)