Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes – vegán szarvacska tészta
25 dkg brokkoli
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek
3 dkg gluténmentes sörélesztópehely
25 dkg vegyes zöldségkeverék
2 dl növényi tejföl
1 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A brokkolit rözsáíra szedjük, megmossuk és megfőzzük. Ha megfött, akkor botmixerrel pépesítjük, sózzük, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt és a sörélesztőpelyhet, alaposan kikeverjük.
A tésztát megfőzzük.
Ha megfőtt a tészta, hozzáadjuk a zöldségeket, ráöntjük a brokkolis szószt, jól elkeverjük, majd kb. 10 percig főzzük még.
Majd tálaljuk. ( én most megszórtam pluszba még a tálalásnál gluténmentes sörélesztőpehellyel).