Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
20 dkg tápióka keményítő
5 dkg köles liszt
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
3,5 dl növényi tej
Töltelék:
7 dkg holland kakaópor
2 dkg fahéj
ízlés szerint porédesítő
kb. 1,5 dl növényi tej
5 dkg margarin
+ gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakra kb. fél centi vastagra.
A krém alapanyagait kikeverjük, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a csokival, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik háromszöget a szélesebb oldalától feltekerünk, megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket. Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.