Hozzávalók:
Zsemle:
30 dkg barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
21,5 dkg tápióka keményítő
6 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 kk kapor
2 dkg só
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
7,5 dl víz
Gomba „fasírt”:
10 dkg borsó fehérje kocka + 2 dl víz
35 dkg ChefGomba – Laska – KATT IDE – ITT TALÁLOD
30 dkg reszelt sárgarépa
ízlés szerint só
20 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint fehérbors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint majoranna
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A zsemle száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeveverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát. 7 egyenlő részre osztjuk, zsemlét formázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 – 50 perc alatt megsütjük.
A „fasírthoz” az alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 7 db pogácsát formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan leolajozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tálalásnál a zsemléket kettévágjuk, teszünk bele a gombás „fasírton” kívül uborkát, salátát, mustárt….. amit szeretnénk.

A ChefGombáról bővebben itt olvashatsz – KATT IDE – ITT TALÁLOD