Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
8 dkg gluténmentes puncs pudingpor
5 dkg édesítő (1:4)
3,2 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dl növényi tej
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
Krém:
10 dkg növényi margarin
ízlés szerint édesítő
2 ek rumaroma
7 dl növényi tejhelyettesítő
12,5 dkg gluténmentes puncs pudingpor
18 dkg rizsdara
+ 15 dkg gluténmentes, cukormentes, vegán csokoládé – olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 18 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk, jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.
Ha meghűlt a piskóta, akkor ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel és a csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.