Hozzávalók:
40 dkg Mester család süteményliszt
2 ek vanília aroma
3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
4 dl víz
1 ek citromlé
5 dkg Mester család édesítő
Töltelék:
15 dkg ananász ( felkockázva )
3 dl növényi tejszín
5 dkg köles ( alaposan átmosva – 2 dl növényi tejhelyettesítőben megfőzzük )
5 dkg Mester család vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
+ Mester család diabetikus étbevonó a tetejére -olvasztva
Elkészítés:
A piskótához az alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a tejszínt alalposan felverjük, majd beletesszük az édesítőt, kölest, pudingport és kikeverjük, majd beleforgatjuk az ananászt.
Ha a piskóta megsült és kihúlt, kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, a tetejét csokival borítjuk.