Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg Mester család kalács liszt
15 dkg növényi margarin
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
2,5 dl víz
Töltelék:
25 dkg meggy
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet, jól kidolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelék alapanyagait összekeverjük.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk őket.
Mindegyikből gomyót formázunk, majd tenyerünkkel lenyomkodjuk és a közepébe mélyedést csinálunk.
A tölteléket elosztjuk bennük, majd sütőpapíros tepsire tesszük őket. Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.