Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
10 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztő
6 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – tördelve
15 dkg növényi margarin
2,8 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
kb. 2-2,2 dl víz
Töltelék:
10 dkg Mester család holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
5 dkg Mester család diabetikus étbevonó – tördelve
kb. 0, 6 dl növényi tej
+ olaja kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, beledolgozzuk, végül a vizet, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük egy órát.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait jól kikeverjük, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük.
Felvagdossuk kb. 1,5 ujjnyi vastagra, majd sütőpapíros tepsire tesszük őket. Olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE