Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

20 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

10 dkg növényi margarin

2 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

20 dkg szilva

80 dkg főtt köles ( 20 dkg köles alaposan átmosva, 8 dl növényi tejben, ízlés szerint édesítővel megfőzve )

fahéj

3-4 ek növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet.

A töltelékhez a szilvát édesítővel és fahéjjal összekeverjük.

A kölest a tejszínnel elkeverjük.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, a háromnegyed részét kinyújtjuk kerek formára, majd egy vékonyan kiolajozott pite formába beletesszük, alját megszúrkáljuk.

A köleskrémet beleegyengetjük, majd ebbe a szilvát belenyomkodjuk.

A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és a pite tetejére rakosgatjuk, majd vékonyan olajjal lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.