Hozzávalók:
10 dkg barna rizsliszt
25 dkg köles liszt
15 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3,6 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
7,5 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
20 dkg szilva
fahéj
növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kidolgozzuk. Majd hagyjuk állni 5-10 percet.
A szilvát apróra vágjuk, megforgatjuk fahéjban.
A kakaóport és az édesítőt kikeverjük annyi növényi tejjel, hogy kenhető legyen.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, megszórjuk a fahéjas szilvával, majd feltekerjük. Utána kettő – kettő tekercset egymásba fonunk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük az egyik, majd rá a másik összefont tésztát.
Olajjal a tetejét vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.