Hozzávalók:
Piskóta:
1.
45 dkg Mester család süteményliszt
2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Mester család holland kakaópor
1 cs sütőpor
6 dkg Mester család édesítő (1:4)
5,3 dl víz
2.
30 dkg Mester család süteményliszt
10 dkg mester család kalács liszt
2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
4 dl víz
Krém:
1.
30 dkg barna rizsliszt
6 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
10 dkg margarin
3 ek vanília aroma
2.
10 dkg Mester család holland kakaópor
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó
5 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
6 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
+ Mester család mazsola
+ Mester család gyalult mandula
+ rumaroma
Elkészítés:
Mind a két piskótánál ugyanúgy járunk el. A száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagot, alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük ( tűpróba!).
A vaníliás krémhez a száraz alapanyagokat kikeverjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejet és vanília aromát, alaposan kikeverjük és sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.
A csokis krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, elkeverjük, sűrűre főzzük, majd a margarint és a csokit belekeverjük.
A kész piskótákat csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük a kakaós piskótát, meglocsoljuk rumaromával, majd megszórjuk mazsolával, mandulával és jün a vaníliás krém, erre jön a vaníliás piskóta, rumaroma, mazsola és mandula, majd a csokis krém… egészen addig rétegezzük, míg el nem fogy minden.
Hagyjuk 5-6 órát hideg helyen, míg jól összeáll, majd növényi tejszínnel és csoki öntettel tálaljuk.