Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg zöldborsó liszt
16,5 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
20 dkg főtt köles
2,2 dkg gluténmentes sörélesztópehely
só
3 dl víz
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
6 dkg margarin
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ szezámmag a szóráshoz
+ gluténmentes sörélesztópehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a főtt kölest. Hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk, ezt a hajtogatást még kétszer ismételjük meg, majd kb. két ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, szaggassuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, tetejüket vékonyan leolajozzuk, megszórjuk a gluténmentes sörélesztőpehellyel, majd a szezámmaggal.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.