Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
15 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
4,6 dl víz
1,5 ek holland kakaópor
6 g sütőpor
2 ek citromlé
Krém:
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
10 dkg barna rizsliszt
1 ek vanília aroma
3,8 dl növényi tej
0,2 dl citromlé
ízlés szerint édesítő
20 dkg főtt köles
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy tepsit ( gáz tepsi méretű ) sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát ráöntjük, elegyengetjük. 180 fokos sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).
A krémhez a pudingport, barna rizslisztet, édesítőt, növényi tejet, citromlevet, édesítőt egy lábasba tesszük, kikeverjük és sűrűre főzzük, majd robotgéppel belekeverjük a kölest.
Ha megsült a piskóta, akkor konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Majd ha kihűlt, akkor kitekerjük, megtöltjük a krémmel, majd feltekerjük és a külsejére is kenünk a krémből.
Hagyjuk pár órát, hogy összeálljon.