Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
10 dkg margarin
1 ek vanília aroma
1,8 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg köles
ízlés szerint édesítő
2 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna riztsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A kölest megfőzzük a növényi tejjel, növényi tejszínnel, édesítővel és citromlével, hagyjuk kihűlni.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, összedolgozzuk, majd a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük. Félre tesszük 5-10 percre.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk és kockákat vágunk belőle, majd minden második kockát középen kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, hogy egy kör legyen a tetején.
Azokra a lapokra, ami nem lett szaggatva eloszlatjuk a megfőtt kölest, majd erre ráteszünk a kiszaggatott lapokból, széleit lenyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.