Hozzávalók ( 12 db ):
70 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kalács liszt
10 dkg barna rizsliszt
4 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
2 cs porélesztő
4 dkg gluténmentes sörélesztópehely

1,25 l víz
5 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt anyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadolgozzuk a vizet, végül az olajat, jól kigyórjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
Meleg helyen egy órát kelesztjük, majd barba rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kör alakba.
12 cikkre vágjuk, mindegyiket a szélesebb végétől feltekerünk és megformázzuk a kifliket.
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 40 – 50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE