Hozzávalók ( 4 db ):
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kalács liszt
10 dkg Mester család lenmag
1,5 cs porélesztő

3 ek olaj
7 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk, végül az olajat és addig gyórjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Barna rizslisztes lapra tesszük a tésztát, átdolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.
Bagettet formázunk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt bagett formába teszünk.
Olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, bevagdossuk, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeit megtalálod itt – KATT IDE