Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
10 dkg gluténmentes-cukormentes – vegán protein – banános ízű
4 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
5 dl víz
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
1 kk fahéj
Krém:
15 dkg barna rizsliszt
5 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
10 dkg gluténmentes-cukormentes – vegán protein – banános ízű
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük ( tűpróba!).
A krémhez az alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Hagyjuk pár órát, hogy jól összeálljon.