Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
4,5 dkg Quinoa liszt
15 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
2,5 dl víz
5 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
1 ek citromlé
Töltelék:
30 dkg főtt köles ( 7,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 1,5 dl növényi tejben és 1,5 dl növényi tejszínben édesítővel és 1 ek citromlével megfőzünk)
10 dkg szilva
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nevdes alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.
Vékonyra ( mint a rétesnél ) kinyújtjuk őket, elosztjuk bennük a kölest és a szilvát, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 – 25 perc alatt megsütjük.