Piskóta:
Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
kb. 5 dl víz
2 ek citromlé
+ 1,5 ek holland kakaópor
+ víz
Krém:
3 dl növényi tejszín – cukormentes, felverhető
20 dkg főtt köles
ízlés szerint édesítő
5 dkg margarin
1 cs vaníliás pudingpor
+ meggy
+ 15 dkg olvasztott csokoládé – gluténmentes, cukormentes, vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük ( kivétel a kakaópor ), hozzáadjuk anedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza egyik felét, majd a másikba belekeverjük a kakaóport és némi vizet, jól kikeverjük, ráöntjük a massza tetejére, elegyengetjük.
Tetejét megszórjuk meggyel, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot beletesszük és jól kikeverjük robotgéppel.
A megsűlt és kihűlt meggyes piskóta tetejére tesszük, majd erre az olvasztott csokit.
Egy éjjelt hagyjuk állni a hűvös helyen, majd fogyasztható.