Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
10 dkg Quinoa liszt
4 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
3,5 dl víz
Töltelék:
5 dkg darált chia mag
8 dl növényi tej
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg gluténmentes puncs pudingpor
ízlés szerint édesítő
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A töltelék alapanyagait kikeverjük egy lábasban , majd sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, összedolgozzuk, majd hagyjuk állni 5 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
Egy kuglóf formát olajjal kikenünk vékonyan, majd a tésztát beletesszük körbe.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.