Hozzávalók:
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor
2 dkg gluténmentes sörélesztópehely
2,8 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
+ kb. 10 dkg növényi sajt a szóráshoz
Elkésuzítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadolgozzuk a nedves alapanyagokat.
Barna rizslisztes lapra tesszük a tésztát, átgyúrjuk, majd három egyforma részre osztjuk.
Mindegyikből gombócot formázunk, tegyerünkkel lenyomkodjuk, majd feltekerjük, megformázzuk.
Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, bevágjuk hosszában, megszórjuk a növényi sajttal, majd 180 fokos kb. 40 perc alatt megsütjük.