Hozzávalók:
Lapok:
30 dkg barna rizsliszt
12,5 dkg tápióka keményítő
7,5 dkg köles liszt
4 dkg útifűmaghéj
4,5 dl növényi tej
2 ek citromlé
6 g sütőpor
Krém:
1 l növényi tej
2 cs vaníliás pudingpor
17,5 dkg barna rizsliszt
10 dkg növényi margarin
ízlés szerint édesítő
2 dl növényi tejszín
2 ek vanília aroma
+ tórpusi gyümölcs keverék
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk anedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk.
Mindegyik kinyújtjuk téglalap alakra és kb. 4 mm vastagra, sütőpapíros tepsin megsütjük őket 10-12 perc alatt.
A krémhez a margarinon kívűl mindent kikeverünk egy lábasban, sűrűre főzzük, majd beledolgozzuk a margarint.
Egy tepsit folpackal kibélelünk, letesszük az egyik lapot, rá a krém, majd a gyümölcsből, ismét egy lap, krém, gyümölcs… egész addig, amíg el nem fogy, a tetejét lappal zárjuk.
Hagyjuk egy éjjelt a hütőben, majd fogyasztható.