Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg holland kakaópor

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4 dl víz

1 ek citromlé

4 dkg édesítő (1:4)

Krém:

20 dkg köles ( főzzük meg 4 dl növényi tejben és 4 dl növényi tejszínben, édesítsük ízlés szerint, és adjunk hozzá 2 ek citromlevet )

8,5 dl vaníliás pudingpor

5 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk anedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

A pudingot a növényi tejben, édesítővel megfőzzük, majd kikeverjük a fött kölessel.

Ha megsült és kihűlt a piskóta kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.

Hagyjuk 5-6 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.