Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg holland kakaópor
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dl víz
1 ek citromlé
4 dkg édesítő (1:4)
Krém:
20 dkg köles ( főzzük meg 4 dl növényi tejben és 4 dl növényi tejszínben, édesítsük ízlés szerint, és adjunk hozzá 2 ek citromlevet )
8,5 dl vaníliás pudingpor
5 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk anedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
A pudingot a növényi tejben, édesítővel megfőzzük, majd kikeverjük a fött kölessel.
Ha megsült és kihűlt a piskóta kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Hagyjuk 5-6 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.