Hozzávalók:
Piskóta:
17,5 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
7,5 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
1 ek citromlé
3,1 dl növényi tej
Krém:
5 dkg gluténmentes csokoládés pudingpor
5 dkg holland kakaópor
5 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé
ízlés szerint édesítő
4 dkg barna rizsliszt
10 dkg margarin
6 dl növényi tej
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Még forrón konyharuha segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, kakaóport, édesítőt, barna rizslisztet, jól eleverjük, hozzáadjuk a növényi tejet, jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Végül belekeverjük a csokit és a margarint.
A piskótát megtöltjük a krémmel ( kb. a 2/3 – ad részével ), visszatekerjük, hagyjuk összeállni.
Majd a maradék krémmel beborítjuk.