Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keméyítő
3 dkg útifűmaghéj
só
1 cs sütőpor
3,3 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg köles ( alaposan átmossuk, 4 dl növényi tejben sóval megfőzzük )
ízlés szerint só
2 kk pirospaprika
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors
5 dkg margarin
+ szezámmag a szóráshoz
+ lenmag a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tölteléket kikeverjük, félre tesszük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk anedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Hagyjuk 5-10 percet állni.
Szilikon lapon átdolgozzuk a tésztát, két részre osztjuk.
Mind a kettőt kinyújtjuk, majd az egyiket megkenjük a köleses töltelékkel.
A másik lapot rátesszük, majd csíkokra vágjuk és feltekerjük mindegyiket.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, megszórjuk a magokkal.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.