Hozzávalók:
Gnocchi:
20 dkg sült sütőtök
15 dkg barna rizsliszt

„Sajt”szósz:
2 dl növényi tejszín
1 db Tv paprika
2 ek olaj
10 dkg növényi sajt – reszelve
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
ízlés szerint só
ízlés szerint szárított petrezselyem
1,5 dl növéyni tejföl
Elkészítés:
A sütőtököt, barna rizslisztet, sót egy tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk.
Majd szilikon lapra tesszük és kisodorjuk. Kb. másfél ujjnyira felvagdossuk, majd villával megnyomkodjuk.
Forró sós, olajos vízben kifőzzük.
A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.
Az olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejfölt és növényi tejet, alaposan összekeverjük, majd beletesszük a növényi sajtot, sörélesztópelyhet, petrezselymet, készre főzzük.
Majd tálaljuk.