Hozzávalók:
Nudli:
45 dkg főtt áttört burgonya
15 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint só
1,5 kk petrezselyem
Gombás szósz:
3 ek olaj
1 db Tv paprika
ízlés szerint só
20 dkg ChefGomba – laska – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg ChefGomba – ördögszekér – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint őrölt fűszerkömény
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
+ reszelt növényi sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A nudlihoz az alapanyagkat egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd szilikon lapon kisodorjuk.
Nagyobb darabokra vágjuk és nudlira formázzuk.
Forró sós vízben kifőzzük.
A gombákat alaposan megmossuk, apróra vágjuk.
A paprikát megmossuk, feldaraboljuk.
Egy lábasba olajat tezsünk, megpirítjuk a paprikát benne, hozzáadjuk a gombákat, fűszereket, sót, alaposan összekeverjük, lepirítjuk.
Hozzáadjuk a nudlikat, óvatosan megforgatjuk benne ( az is kap egy kis kérget ).
A tejszínt kikeverjük a sörélesztőpehellyel, majd hozzáadjuk a nudlihoz.
Elkeverjük benne, majd kb 5-10 percet főzzük.
Reszelt növényi sajttal tálaljuk.
A ChefGombáról bővebben itt olvashatsz – KATT IDE – ITT TALÁLOD