Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
12 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
1 – 1,5 kk mézeskalács fűszerkeverék
12,5 dkg margarin
4 g sütőpor
1 dl növényi tej
4 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
80 dkg főtt köles
5 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
0,5 dl növényi tejszín
15 dkg mazsola
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd két egyforma részre osztjuk.
Kinyújtjuk őket, majd az egyik lapot egy sütőpapírral bélelet tepsibe ( 21×21 ) tesszük.
A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd a tésztára egyengetjük, majd rátesszük a másik lapot.
Olajjal vékonyan lekenjük a tetejét, majd 180 fokos sütőben kb. 35 – 40 perc alatt megütjük.