Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

12 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1 – 1,5 kk mézeskalács fűszerkeverék

12,5 dkg margarin

4 g sütőpor

1 dl növényi tej

4 dkg édesítő (1:4)

Töltelék:

80 dkg főtt köles

5 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

1 ek vanília aroma

0,5 dl növényi tejszín

15 dkg mazsola

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd két egyforma részre osztjuk.

Kinyújtjuk őket, majd az egyik lapot egy sütőpapírral bélelet tepsibe ( 21×21 ) tesszük.

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd a tésztára egyengetjük, majd rátesszük a másik lapot.

Olajjal vékonyan lekenjük a tetejét, majd 180 fokos sütőben kb. 35 – 40 perc alatt megütjük.