Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
12 dkg tápióka keményítő
10,5 dkg daráltmák
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
6 dkg édesítő ( 1:4 )
3 dkg útifűmaghéj
3 dl víz
Krém:
7 dl cukormentes növényi tejszín – felverhető
5 dkg darált mák
10 dkg cukormentes meggybefőtt
2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édeítő
+ 15 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé – olvasztva – tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy 20×23 – as sütőpapírral kiblelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, alaposan kikeverjük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Tetejét csokival vonjuk be.