Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
12,5 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
17,5 dkg margarin
1 dl víz
4 dkg édesítő (1:4)
4 g sütőpor
Krém:
12,5 dkg datolya ( ezt áztassuk be 3-4 órára, majd botmixerrel pépesítsük )
6,5 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor
15 dkg rizsdara
7 dl növényi tej
10 dkg margarin
ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )
+ 10 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé – olvasztva
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet. Tegyük félre 15 percet.
Majd barna rizslisztes lapon jó alaposan dolgozzuk át, osszuk négy egyenlő részre.
Sütőpapíron nyújtsuk mindegyiket 20×20 – as formára, majd süssük megőket 180 fokos sütőben kb. 13-15 perc alatt.
Hagyjuk teljesen kihűlni, addig ne akarjuk leszedni a sütőpapírról, mert összetörik.
A krémhez a pudingport, datolyát ( ami pépesítve van ), rizsdarát, növényi tejet, és ha kell édesítőt egy lábasba tesszük, összekeverjük, sűrűre főzzük, végül belekeverjü a margarint.
Egy formát kibélelünk sútőpapírral, vagy folpackkal.
Beletesszük az egyik lapot, majd jön a krém, következő lap….. krém.. amíg el nem fogy.
Tetejét csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt állni hűvös helyen!