Hozzávalók:
30 dkg lilakáposzta
1 db Tv paprika
50 dkg ChefGomba – laska – KATT IDE – ITT TALÁLOD
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint petrezselyem
3 ek gluténmentes sörélesztőpehely
10 dkg vegán sajt – reszelve
6,5 dkg barna rizsliszt
+ gluténmentes – vegán panírmorzsa
+ olaj
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, lereszeljük.
A paprikát megmossuk, feldaraboljuk apróra.
A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
Az olajon a paprikát megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, alaposan összekeverjük, majd a gombát, sózzuk, fűszerezzük, puhára pároljuk.
Majd hagyjuk kihűlni.
Egy tálba tesszük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk.
Nyolc egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük, majd tenyerünkkel lelapítjuk és megforgatjuk a panírmorzsában.
Végül forró olajban aranybarnára sütjük.