Hozzávalók:
Alap:
40 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
ízlés szerint porédesítő
5 dkg holland kakaópor
4 dl kávé
Krém:
0,5 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető
25 dkg növényi mascarpone
ízlés szerint porédesítő
10 dkg csicseriborsó tészta – cérnametélt
7,5 dkg margarin
10 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán pisztáciakrém
6 dkg tahini
ízlés szerint édesítő
+ 15 dkg meggy
+ holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A zabpelyhet kikeverjük az édesítővel, kakaóporral.
A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk az édesítőt, mascarponét.
A tésztát összetördeljük és a margarinon megpirítjuk.
Majd a felvert tejszínes krémnek az egyharmadát kiszedjük, ehhez hozzákeverjük a tésztát, tahinit, pisztácia krémet és ha szükséges, akkor az édesítőt.
Egy tál aljára teszünk egyharmad zabos keveréket, meglocsoljuk kávéval, majd a fehér tejszínes krém fele, majd egyharmad zabos keverék, kávé, a pisztáciás – tésztás tejszín, erre tesszük a meggyet, majd megint a zabos keverék, végül a maradék fehér tejszínes krém.
A legtetetjét pedig megszórjuk kakaóporral.
Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.