Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő ( Metser család vagy Its Us )

1,5 dkg útifűmaghéj

5 g sütőpor

2,5 dl víz

1 ek citroml

Töltelék:

15 dkg növényi sajt – reszelve

5 dkg margarin

ízlés szerint zöldfűszer

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd hosszúkás téglalap alakba kinyújtjuk.

Kikeverjük a reszelt növényi sajtot, margarint és fűszereket.

A kinyújtott tészta egyik hosszanti oldalát megkenjük vele, majd a másikat ráhajtjuk, szélét lenyomkodjuk, majd felvagdossuk kis falatokra.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.

180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.