Hozzávalók:
7,5 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg köles liszt
7,5 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
ízlés szerint só
1 kk szárított petrezselyem
4 g sütőpor
1 ek citromlé
2,15 dl víz
Töltelék:
3 db gluténmentes növényi szeletelt sajthelyettesítő
2 db gluténmentes – vegán virsli helyettesítő
ketchup vagy mustár a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk , majd kinyújtjuk vékonyra.
Megkenjük ketchuppel vagy mustárral, ráhelyezzük az egyik oldalára a sajtokat, majd arra a virslit.
Óvatosan feltekerjük, majd felvagdossuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.