Hozzávalók:
12 db rizslap
növényi tej
1 kk édesítő ( 1:4 )
Töltelék:
Mákos:
10 dkg darát mák
20 dkg meggybefőtt – cukormentes
ízlés szerint édesítő
Diós:
12,5 dkg darált dió
3 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor
50 dkg alma
ízlés szerint édesítő
Tetejére:
Olaj a kenéshez
növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
Kikeverjük a töltelékeket.
Egy tálba növényi tejet öntünk, édesítjük.
Egy tortaformát ( amibe belefér a rizslap ) kibélelünk sütőpapírral.
Két rizslapot megfogunk, belemerítjük az édesítős keverékbe ( míg meg nem puhul ), majd a tortaformába tesszük, erre jön egy adag diós keverék, majd megint két rizslapot bele mártunk a rizstejes keverékbe, rátesszük a diós rétegre, majd erre mákos töltelék jön….. megint rizslap, diós töltelék… amíg el nem fogy. A tetejét is rizslappal borítjuk.
Lekenjük vékonyan olajjal a tetejét.
180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd lekenjük növényi tejszínnel, megszórjuk édesítővel és kb. 10-15 percig sütjük még.
Hagyjuk teljesen amíg kihűl, majd fogyasztható!







