Hozzávalók:

12 db rizslap

növényi tej

1 kk édesítő ( 1:4 )

Töltelék:

Mákos:

10 dkg darát mák

20 dkg meggybefőtt – cukormentes

ízlés szerint édesítő

Diós:

12,5 dkg darált dió

3 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor

50 dkg alma

ízlés szerint édesítő

Tetejére:

Olaj a kenéshez

növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, lereszeljük.

Kikeverjük a töltelékeket.

Egy tálba növényi tejet öntünk, édesítjük.

Egy tortaformát ( amibe belefér a rizslap ) kibélelünk sütőpapírral.

Két rizslapot megfogunk, belemerítjük az édesítős keverékbe ( míg meg nem puhul ), majd a tortaformába tesszük, erre jön egy adag diós keverék, majd megint két rizslapot bele mártunk a rizstejes keverékbe, rátesszük a diós rétegre, majd erre mákos töltelék jön….. megint rizslap, diós töltelék… amíg el nem fogy. A tetejét is rizslappal borítjuk.

Lekenjük vékonyan olajjal a tetejét.

180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd lekenjük növényi tejszínnel, megszórjuk édesítővel és kb. 10-15 percig sütjük még.

Hagyjuk teljesen amíg kihűl, majd fogyasztható!