Hozzávalók:

10 dkg quinoa

10 dkg vöröslencse

10 dkg hajdina

ízlés szerint só

8 g sütőpor

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

3,25 dl víz

+ lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

A quinoat, vöröslencsét, hajdinát egy tálba tesszük.

Felöntjük vízzel, majd 3-4 órát áztatjuk.

Majd leöntjük a vizet róla, átmossuk.

Turmixba tesszük, felöntjük a vízzel, sózzuk és pépesítjük.

Egy tálba tesszük a masszát, hozzákeverjük a sütőport és az útifűmaghéj őrleményt, alaposan összekeverjük, hagyjuk állni kb. 10 percet.

Majd hat egyenlő részre osztjuk, zsemlét formázunk belőlük ( nedves kézzel ), sütőpapíros tepsire tesszük őket.

Megszórjuk lenmaggal a tetejüket és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.