Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
7 dkg margarin
2,5 dl növényi ital
Töltelék:
40 g Mester család vaníliás pudingpor
1 kk rumaroma
3 dl növényi ital
ízlés szerint Mester család édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az epret kiolvasztjuk.
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint.
Hozzáadjuk a kiolvasztott epret, összedolgozzuk vele, majd a növényi italt. Alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben a pudingport, édesítőt, rumaromát és növényi italt egy lábasba tesszük és megfőzzük.
Ha megkelt a tészta, akkor barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Majd kinyújtjuk ( nem kell vékonyra!!! ), kb egy ujjnyira.
Megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük óvatosan.
Csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük mindegyiket.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.







