Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
22,5 dkg Mester család kelt tészta liszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
2,75 dl víz
Töltelék:
15 dkg darált mák
15 dkg meggy
ízlés szerint édesítő
2-3 ek növényi ital
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a vizet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk.
A darált mákot kikeverjük az édesítővel és a növényi itallal.
A tésztára eloszlatjuk a mákos keveréket, majd megszórjuk a meggyel.
Két oldaláról elkezdjük feltekerni, így fogjuk megkapni ezt a formát ( de lehet a szokásos csiga alakba is ), majd felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük őket.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE