Hozzávalók:
Piskóta 1 ( ebből 3 lap lesz! )
45 dkg barna rizsliszt
6 dkg útifűmagéj
30 dkg cirokliszt
1 cs sütőpor
8 dkg édesítő (1:4)
1,5 ek vanília aroma
9,4 dl víz
1 ek citromlé
Piskóta 2 ( ebből 2 db lap lesz! )
25 dkg barna rizsliszt
3 dk útifűmaghéj
1 ek vanília aroma
4 dkg Grapoila lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKODOT A KEDVEZMÉNYÉRT
7 dl víz
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
Krém:
4 cs vaníliás pudingpor
6 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
15 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
+ 5 dl növényi tejszín – felverhető
Gyümölcsös réteg:
60 dkg vegyes gyümölcs keverék
ízlés szerint édesítő
1 dl növényi ital
+ 15 dkg mentes csokoládé – olvasztva a tetejére
Elkészítés:
A piskóta lapokat elkezdjük sütni.
Az első ( amiből 3 lap lesz ):
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.
3 tepsit kibélelünk sütőpapírral ( 30×30 ), majd elosztjuk a masszát bennük és 180 fokos sütőben kb. 20 – 25 perc alatt megsütjük a lapokat.
Ezütán bekeverjük a másik adag piskótát, ugyanúgy járunk el, mint az elsőnél, de ebből két lapot sütünk.
A krémhez a pudingport, növényi italt, édesítőt, növényi tejszínt ( 2 dl ) egy lábasba tesszük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
Az 5 dl növényi tejszínből kemény habot verünk, majd ha a vaníliás krém meghűlt, akkor hozzáadjuki és egyneművé dolgozzuk.
A gyümölcsöt egy lábasba tesszük az édesítővel és növényi itallal, összefőzzük.
Majd elkezdjük rétegezni a lapokat.
A tepsibe tegyük bele az egyik lapot, oszlassunk el rajta a vaníliás krémből, majd tegyünk rá a gyümölcsből.
Egészen addig, amíg el nem fogynak a lapok.
Az utolsó lapra is tegyünk ugyanúgy krémet, és gyümölcsöt, majd vonjuk be olvasztott csokival.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

A Grapoila termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKODOT A KEDVEZMÉNYÉRT