Hozzávalók:

Piskóta:

10 dkg gluténmentes, zabpehely

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg édesítő ( 1:4)

6 g sütőpor

6 dkg margarin

kb. 0,8 dl víz

Krém:

65 dkg édesburgonya

10 dkg datolya

kb 0,9 dl növényi ital

kb. 8 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő, ha szükséges

+ kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi itallal kikeverjük.

21×21 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd kb. 30 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk amíg teljesen kihűl.

A krémhez az édesburgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, megmossuk, majd megfőzzük.

A datolyát a növényi itallal turmixba tesszük, összepépesítjük teljesen krémesre.

Majd egy tálba tesszük, hozzáadjuk az időközben megfőtt és botmixerrel pépesített édesburgonyát, kikeverjük, majd pedig jöhet a kakaópor. Egynemű krémmé dolgozzuk.

Majd a piskóta tetejére oszlatjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel és hagyjuk , amíg jól összeáll. ( kb. 4-5 óra! )