Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg gluténmentes, zabpehely
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg édesítő ( 1:4)
6 g sütőpor
6 dkg margarin
kb. 0,8 dl víz
Krém:
65 dkg édesburgonya
10 dkg datolya
kb 0,9 dl növényi ital
kb. 8 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő, ha szükséges
+ kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi itallal kikeverjük.
21×21 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd kb. 30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk amíg teljesen kihűl.
A krémhez az édesburgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, megmossuk, majd megfőzzük.
A datolyát a növényi itallal turmixba tesszük, összepépesítjük teljesen krémesre.
Majd egy tálba tesszük, hozzáadjuk az időközben megfőtt és botmixerrel pépesített édesburgonyát, kikeverjük, majd pedig jöhet a kakaópor. Egynemű krémmé dolgozzuk.
Majd a piskóta tetejére oszlatjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel és hagyjuk , amíg jól összeáll. ( kb. 4-5 óra! )
