Hozzávalók:
12 db rizslap
80 dkg alma
10 dkg csicseriborsó liszt
5 g sütőpor
3 dl víz
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral és vízzel.
6 db lapot kikészítünk.
Egy 20×20 – as sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
Egy rizslapot megmártunk a csicseris keverékbe, betesszük a formába, fahéjjal és édesítővel megszórjuk, majd jöhet a következő lap, megmártjuk, majd az előző lapra tesszük ( arra ügyelj, hogy a formaába mindenhova kerüljön rizslap! ), megszórjuk fahéjjal, édesítővel…ezt egészen addig, amíg a hat lap el nem fogy.
Az almát kinyomkodjuk, ízlés szerint édesítjük, majd eloszlatjuk a rizslapokon.
Majd jön a következő hat lap.
Ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, csak az almára rakosgatjuk.
Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.