Hozzávalók:

1. réteg

30 dkg datolya

15 dkg darált dió

2. – 3. réteg

25 dkg főtt csicseriborsó

ízlés szerint édesítő

10 dkg szilvalekvár

2 dl rizstejszín

6 dkg kókuszolaj

15 dkg aszalt szilva

1,5 kk konjakliszt

+ mentes csokoládé / házi csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A datolyát beáztatjuk pár órára, majd összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, összedolgozzuk, majd egy 18 cm – es tortaforma aljára nyomkodjuk.

A csicseriborsót összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az aszalt szilván kívül az összes többi alapanyagot és azzal együtt is összeturmixoljuk. Majd két részre vesszük, az egyik részébe beleturmixoljuk az aszalt szilvát. Ez jön a datolyás rétegre, majd jön a másik része a krémnek .

Végül csokival borítjuk.

Hagyjuk egy napot a hűtőben, hogy összeálljon.